Обикновено попадат вкъщи внесени от нас отвън. Често ги има в мазета или около входа, особено ако се обитават от кучета и котки или други домашни животни. Веднъж попаднали в жилището започват проблемите с ухапвания особенно през нощта.

Как протича обработката срещу бълхи- ако са попаднали у вас скоро погрижете се да третирате домашният любимец срещу ектопаразити, ако не знаете с какво- попитайте ветеринаря. Превент Пест Контрол извършва ефикасни обработки на дома с модерни препарати. Работи се с аерозолна машина и жилището се оставя затворено поне за час, след което се проветрява добре. Опръскват се пътеки, килими мека мебел. Всички завивки, чершафи, бельо, които влизат в контакт с кожата се опръскват с аерозол, затварят в чували и след поне час се изпират и оставят да изсъхнат на слънце. Ако местата от където се внасят бълхите не могат да бъдат третирани препоръчваме използването на репеленти с които да напръскате краката си при преминаване през тях. Всички добри спрейове срещу комари ще свършат работа.

Ако бълхите са у вас отдавна, трябва освен всичко гореизброено да се обработят дрехите и бельото от гардеробите по упоменатия начин.